WBA-coach lyrisch over aanwinst Zuiverloon

19 augustus 2008, 15:53

Tony Mowbray heeft genoten van de prestaties van Gianni Zuiverloon tijdens het olympische voetbaltoernooi. De coach van West Bromwich Albion, die de rechtsback deze zomer wegplukte bij SC Heerenveen, was vooral onder de indruk van het optreden van de Nederlander in de kwartfinale tegen Argentinië.

"Het was geweldig om een speler van West Bromwich Albion te zien in zo'n wedstrijd, in zo'n stadion, tussen zulke geweldige spelers", zegt Mowbray in de Birmingham Mail. "Gianni stond op het veld tussen A-internationals als Messi, Riquelme en Mascherano en speelde zeer goed. Hij was sterk aan de bal, atletisch en snel. Bovendien had Nederland eigenlijk moeten winnen van Argentinië, ze kregen in de slotfase een enorme kans om het duel te beslissen. Dat gebeurde niet en dat brak ze in de verlenging op", weet Mowbray, die er niet rouwig om is dat Oranje uitgeschakeld werd. "Natuurlijk was het voor Gianni een mooie ervaring geweest om een halve finale tegen Brazilië te spelen, maar ik ben blij dat hij zich nu bij de club voegt."

Wanneer Zuiverloon zijn debuut kan maken voor WBA, weet Mowbray nog niet. "Hij heeft in China vier wedstrijden gespeeld, dus fit is hij sowieso. Maar ik zal donderdag, als hij voor het eerst meetraint, eens met hem praten. Misschien zit hij al bij de selectie voor de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Everton."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen