FC Zwolle bevestigt ontslag coach Everse

30 oktober 2009, 11:55   Bijgewerkt: 30 oktober 2009, 12:02

Wat donderdagavond al uitlekte, is nu officieel: Jan Everse moet vertrekken bij FC Zwolle. De eerstedivisionist maakte het besluit om de coach de laan uit te sturen via haar eigen website officieel. 'Teleurstellende prestaties' zijn volgens de club de oorzaak van het vertrek van Everse. Voormalig international Jaap Stam neemt samen met Claus Boekweg voorlopig de taken van de ontslagen trainer over.

Diverse media wisten donderdagavond al dat Everse ontslagen zou worden, maar de coach zelf wist op dat moment nog van niets. "De telefoon staat roodgloeiend en toen heb ik teletekst maar eens aangezet. Ik weet echt nergens van", reageerde Everse, die de bui al wel enigszins zag hangen. "Natuurlijk is het zo dat het niet goed gaat. En er is een bepaalde stroming binnen de club die mij liever ziet gaan."

FC Zwolle staat in de competitie op een teleurstellende twaalfde plaats. Bovendien werd dinsdag in het bekertoernooi verloren van Jong De Graafschap.

Everse was sinds 2006 trainer van FC Zwolle, nadat hij eerder ook al tussen 1996 en 1998 bij de club op de bank zat. Eind vorig seizoen werd hij als eens ontslagen na het 'bitterballenincident', maar hij vocht die beslissing met succes aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen