Ajax treft het niet met Dinamo Kiev als CL-opponent

6 augustus 2010, 12:11   Bijgewerkt: 6 augustus 2010, 13:32

Bij de loting voor de play-off van de Champions League heeft Ajax de zwaarst mogelijke tegenstander getroffen. Dinamo Kiev kwam in het Zwitserse Nyon als tegenstander van de ploeg uit Amsterdam uit de bus rollen. Ajax speelt 17 augustus uit in Oekraïne, acht dagen later is de returnwedstrijd in de eigen ArenA.

Dinamo Kiev was, op basis van het UEFA-coëfficiënt, verreweg de meest lastige ploeg waar Ajax tegen kon loten. De andere mogelijke tegenstanders waren Sporting Braga, Sampdoria, AJ Auxerre en het Zwitserse Young Boys Bern. Dinamo Kiev liet in de vorige kwalificatieronde het Belgische AA Gent volkomen kansloos en pakte vorig seizoen vijf punten in een CL-groep met Barcelona, Inter en Rubin Kazan. Het eindigde dat jaar als tweede in de nationale competitie, achter Shaktar Donetsk.

Tottenham Hotspur lootte met Young Boys de, op papier, meest eenvoudige tegenstander. Sevilla ontmoet Sporting Braga, Sampdoria neemt het op tegen Werder Bremen. FC Zenit strijdt met AJ Auxerre om een plek in de groepsfase van de CL.

In het 'kampioenenpad' van de UEFA, een ander kwalificatietraject, speelt Anderlecht tegen Partizan Belgrado. Red Bull Salzburg, de ploeg van coach Huub Stevens en David Mendes da Silva, neemt het op tegen het Israëlische Hapoel Tel Aviv

Loting 'niet-kampioenenpad'

Young Boys Bern- Tottenham Hotspur

Sporting Braga- FC Sevilla

Werder Bremen- Sampdoria

FC Zenit- AJ Auxerre

Dinamo Kiev- Ajax

Loting 'kampioenenpad'

Red Bull Salzburg- Hapoel Tel Aviv

Rosenborg BK- FC Kopenhagen

FC Basel- Sheriff Tiraspol

Sparta Praag- MSK Zilina

Partizan Belgrado- Anderlecht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen