Van Nistelrooy terug bij Nederlands elftal

Ger
30 augustus 2010, 16:54   Bijgewerkt: 30 augustus 2010, 17:27

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Ruud van Nistelrooy opgeroepen voor het trainingskamp van het Nederlands elftal ter voorbereiding op de wedstrijden tegen San Marino en Finland in de EK-kwalificatie. De aanvaller van Hamburger SV vervangt de geblesseerde Robin van Persie.

De 34-jarige Van Nistelrooy, die tijdens het EK van 2008 zijn laatste duel voor Nederland speelde, sluit dinsdagochtend aan bij de selectie. Van Marwijk liet zich vorige week al positief uit over de routinier. De oefenmeester zag Van Nistelrooy deze maand twee keer scoren voor HSV tegen Schalke 04 (2-1). "Ruud oogde tegen Schalke veel scherper dan vorig seizoen, je merkt duidelijk dat hij een goede vakantie en een probleemloze voorbereiding achter de rug heeft", aldus Van Marwijk.

Van Nistelrooy werd de afgelopen jaren geplaagd door blessureleed. Hij wilde deze zomer nog wel graag deelnemen aan het WK in Zuid-Afrika, nadat hij bij Hamburger SV een geslaagde rentree op het hoogste niveau had gemaakt. Van Marwijk selecteerde hem evenwel niet voor de mondiale eindronde.

Na het WK liet Van Nistelrooy weten dat hij nog steeds hoopte op een rentree bij Oranje. Hij onderstreepte zijn ambities met een uitstekende start in de Bundesliga. In de eerste twee competitiewedstrijden scoorde de voormalige spits van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid al drie keer.

Van Nistelrooy kwam tot dusver 64 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij maakte 33 doelpunten in naam van Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen