Van Hanegem: "Zweden hebben iets te grote bek"

Ger
11 oktober 2010, 10:57   Bijgewerkt: 11 oktober 2010, 11:37

Willem van Hanegem hoopt dat Oranje dinsdagavond Zweden 'helemaal aan gort speelt'. De Kromme heeft zijn buik vol van de Scandinaviërs na een artikel in de Zweedse krant Aftonbladet. Daarin lieten Ola Toivonen, Pontus Wernbloom en Fredrik Stenman zich allerminst lovend uit over het Nederlands elftal.

"Ze hebben onze spelers met varkens vergeleken en nogal een duit in het zakje gedaan over de hardheid van ons spel. Natuurlijk is Oranje qua hardheid de laatste maanden af en toe over de schreef gegaan. Daar is hier een harde en interessante discussie over ontstaan en de bondscoach heeft niet de minste van zijn spelers, Nigel de Jong, tijdelijk naast zijn team gezet."

"Ik zou daar in de ArenA graag een antwoord op zien. Niet met harde tackles, maar met overdonderend goed spel. Ons elftal is in staat om Zweden helemaal aan gort te spelen, ik hoop dat ik dat ook te zien krijg."

Overigens liet Toivonen vorige week weten dat zijn woorden verkeerd zijn vertaald in het Nederlands. De PSV-aanvaller heeft de Oranje-internationals naar eigen zeggen niet als 'een stel varkens' omschreven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen