Glasgow Rangers blijft maar zegevieren

16 oktober 2010, 18:17   Bijgewerkt: 16 oktober 2010, 18:26

Ook na acht speeldagen in de Schotse Premier League is Glasgow Rangers nog zonder puntenverlies. De Rangers werkten zich zaterdagmiddag voor eigen publiek met 4-1 voorbij Motherwell, de verrassende nummer drie in de stand.

Bij rust had het er geen enkele schijn van dat Glasgow met dergelijke cijfers van de bezoekers zou winnen. Motherwell stond toen via Blackman immers met 1-0 voor, maar dankzij Naismith, Davis, Miller en Weiss stelde de 53-voudig landskampioen in het tweede bedrijf alsnog de overwinning veilig.

Glasgow Rangers heeft na acht speeldagen het maximum aantal van 24 punten. Dat aantal kan Celtic zondag evenaren. Dan moeten The Bhoys winnen bij Dundee.

Nigel Hasselbaink sloeg met Hamilton een aanval van hekkensluiter St Mirren af. De voormalige PSV-jeugdspeler werd in blessuretijd naar de kant gehaald. De eindstand van 2-2 stond toen al op het scorebord. Edwin de Graaf kwam bij Hibernian juist in de extra tijd als invaller in de ploeg. De equipe van de Nederlandse middenvelder won thuis met 2-1 van Kilmarnock en klom zo naar de achtste positie.