Niet-scorende De Jong: "Kan zo omslaan"

4 november 2010, 13:31   Bijgewerkt: 4 november 2010, 13:37

Siem de Jong is dit seizoen nog een beetje zoekende. Waar hij vorig jaar na de winterstop als nummer tien achter Marko Pantelic aan de lopende band scoorde, valt zijn productie dit seizoen wat tegen. Veel zorgen maakt hij zich echter niet.

"Ik heb niet het gevoel dat alles nu anders is dan aan het einde van vorig seizoen. Ik krijg alleen iets minder ballen voor het doel, omdat we minder vaak de vleugels zoeken", zegt De Jong op de website van Ajax over zijn mindere doelcijfers. 

Hij geeft toe dat zijn rol in het team iets anders geworden is nu Mounir el Hamdaoui de spitspositie overgenomen heeft van Marko Pantelic. "Mounir is een goede en beweeglijke speler, die lastig is te verdedigen. Hij scoort veel en is lastig in de zestienmeter. Pantelic was iets statischer", aldus De Jong, die zegt geen voorkeur te heben voor één van beide spelers. Hij denkt dat hij ook in de rug van El Hamdaoui veel kan scoren. "Het kan ook zo weer omslaan en je moet een beetje geluk hebben. Als je twee wedstrijden achter elkaar scoort kom je weer in het ritme."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen