Van Marwijk: "Afellay kan niveau Barcelona aan"

12 november 2010, 12:58   Bijgewerkt: 12 november 2010, 13:07

Als de geruchten kloppen staat Ibrahim Afellay dicht bij een transfer naar FC Barcelona. De Spaanse topploeg zou de spelmaker zelfs al komende winter weg willen plukken bij PSV, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. 

Bondscoach Bert van Marwijk zou het begrijpen als Afellay zijn handtekening zet onder een contract in Catalonië. "Als FC Barcelona je wilt hebben, zeg je geen 'nee'. Dat lijkt me duidelijk. Bovendien denk ik dat hij het niveau van Barcelona aan kan. Wat wel belangrijk voor hem is, is om te weten voor welke positie Barça hem zou halen." 

Met die laatste opmerking verwijst Van Marwijk naar de multifunctionaliteit van Afellay, die bij PSV controlerend speelt en bij Oranje offensief. "Ik laat hem vaak vanaf links spelen, die positie ligt hem goed. Hij kan ook op tien spelen of controlerend, hoewel ik hem zelf voorlopig niet controlerend laat spelen. Aan zijn lichaamstaal kan je zien dat hij het erg leuk vindt om in een aanvallende rol te spelen. De duels tegen Moldavië en Zweden hebben hem, in die zin, erg goed gedaan", aldus de coach.

Vanaf links krijgt Afellay veel ruimte om zijn acties te maken, vindt Van Marwijk. "Eén van de beste nummers tien ooit, Zinedine Zidane, speelde bij Real Madrid altijd vanaf links. Als je centraal speelt, speel je vaak met je rug naar de tegenstander. Vanaf de zijkant is dat anders en kan je alle kanten op. Je kan naar binnen of buitenom bij de tegenstander en een voorzet geven. Tegen Zweden zagen we dat Ibi dat laatste ook uitstekend kan. Hij heeft in ieder geval de techniek om daar te kunnen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen