Alderweireld: "Ik zal er moeten staan"

Koen Freriks
20 november 2010, 09:56

Toby Alderweireld beleeft vooralsnog een slecht seizoen. De talentvolle verdediger van Ajax is zijn basisplaats kwijtgeraakt aan de 36-jarige André Ooijer. Door een schorsing van zijn concurrent mag hij vanavond in de topper tegen PSV echter weer starten.

"Ik weet dat mijn prestaties tegen PSV - en dan vooral mijn fouten - onder een vergrootglas worden gelegd, maar dat was tegen Auxerre en Veendam óók al zo en toen speelde ik goed. Ik ken geen angst en zal er voor mijn ploeggenoten en club staan", zegt hij in De Telegraaf.

Volgens Jol moet Alderweireld harder worden. Het imago van de ideale schoonzoon moet weg. Tegen FC Utrecht werd hij zelfs gewisseld in de rust. "Dat was een domper. Ik ben boos geweest en heb mijn onvrede ook op allerlei manieren geuit. Ik moet mijn rol accepteren. Het is het allergrootste cliché, maar ik doe er alles aan om me weer in de ploeg te knokken."

De Belgisch international beweert wel degelijk van zich af te hebben gebeten. "Ik heb dit niet als een brave jongen aangehoord. Ik heb wel gezegd dat ik het er niet mee eens ben. Natuurlijk zijn er punten, waaraan ik moet werken. Maar een jonge talentvolle jongen - als ik mezelf zo mág noemen - leert het meeste als hij vertrouwen krijgt en veel speelt. Natuurlijk kan er een moment komen dat een trainer voor iemand anders kiest. Maar bij mij kwam dat vroeg, vond ik. Ik presteerde minder, maar niet heel slecht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen