Sulejmani: "Ik wil deze grote kans pakken"

30 november 2010, 18:56   Bijgewerkt: 1 december 2010, 05:45

Ajax kan de komende zes duels nog geen beroep doen op Luis Suarez, die een langdurige schorsing kreeg opgelegd als gevolg van zijn beruchte beet in het bovenlichaam van Otman Bakkal in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen PSV. Miralem Sulejmani ziet zijn kans schoon om de absentie van de Uruguyaan aan te grijpen voor persoonlijk gewin.

Sulejmani, die in 2008 voor een slordige zestien miljoen euro werd overgenomen van SC Heerenveen, heeft nog altijd de hooggespannen verwachtingen rondom zijn komst destijds niet kunnen waarmaken maar hoopt zich nu te kunnen profileren als gevolg van de afwezigheid van zijn collega.

"Allereerst is het voor Luis en Ajax heel vervelend dat hij zo lang langs de kant moet staan", vertrouwt Sulejmani aan Voetbal International toe. "Maar als ploeg moeten we nu aantonen dat we ook zónder hem kunnen presteren. Ik wil daar mijn bijdrage aan leveren."

De Serviër mocht afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo (2-0 winst) in de basis starten. "Dit voelt als een grote kans voor mij, die wil ik pakken. Ik denk dat ik in een tweemansaanval goed tot mijn recht kom. Ik ben het gevaarlijkst als ik de ruimtes kan benutten en in de diepte wordt aangespeeld. Dan kan ik gebruik maken van mijn snelheid. Ik heb het gevoel dat ik steeds beter in vorm raak, nu is het aan mij om dat aan iedereen te laten zien."

"Voor mij zijn twee aspecten heel belangrijk", gaat Sulejmani zijn relaas verder. "Ten eerste is dat vertrouwen. Ik krijg dat nu van de trainer, bovendien vertrouw ik op mijn eigen kwaliteiten. Daarnaast heb ik een serie wedstrijden nodig om in het ritme te komen waarin ik belangrijk voor Ajax kan zijn. Die serie lijkt er nu aan te komen. Voor mij breekt een belangrijke fase aan. Ik heb er zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen