Alderweireld: "Triest, maar we moeten verder"

Ger
7 december 2010, 14:23

Toby Alderweireld staat niet te juichen na het vertrek van Martin Jol bij Ajax. De trainer liet de verdediger dit seizoen, in tegenstelling tot de vorige voetbaljaargang, regelmatig op de reservebank plaatsnemen.

"Wij als spelers zijn maandag gebeld door de teammanagers, David Endt en Herman Pinkster", zegt Alderweireld tegen VI over het moment waarop hij het nieuws over Jol vernam. "Ik had dit geen moment zien aankomen. We zitten natuurlijk al een tijd in een moeilijke fase, maar ik ging ervan uit dat we ons daar samen met de trainer doorheen gingen knokken."

"Ik zou onmenselijk zijn als ik het vertrek van de trainer niet triest zou vinden. Anderhalf jaar lang streef je als spelersgroep en technische staf dezelfde doelen na, daar werk je dagelijks met elkaar aan. Dan ontstaat er een band. Maar ja, we moeten verder."

De Belg heeft goede verhalen vernomen over Frank de Boer, de opvolger van Jol. "En hij is een echte clubman, met een groot voetbalverleden en trainerservaring bij het Nederlands elftal. We gaan er alles aan doen om met hem de negatieve prestatiereeks om te buigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen