De Jong: "Logisch dat Mounir teleurgesteld is"

9 december 2010, 00:07

Siem de Jong was absoluut geen optie voor de spitspositie, zei Martin Jol twee weken geleden nog. Zijn opvolger Frank de Boer denkt daar anders over, want hij zette de geboren Zwitser in zijn eerste wedstrijd prompt in de punt van de aanval.

De Jong kreeg van De Boer de voorkeur boven Mounir el Hamdaoui. Een verrassing, ook voor De Jong. "Op basis van de trainingen zag ik het een klein beetje aankomen, maar ik was wel verrast toen ik hoorde dat ik zou spelen. Wanneer dat was? Vlak voor de wedstrijd, tegelijk met de rest van de ploeg. Eerder wilde de trainer niets zeggen. Hij heeft verder ook niet gezegd waarom hij voor mij koos, dus dat weet ik niet."

{image[274548][right-half][]}Eigenlijk is De Jong meer een middenvelder dan een pure aanvaller, maar hij kan zich prima vinden in deze nieuwe rol. "Het is even wennen, maar spits is natuurlijk geen verkeerde positie. Ik moet even wennen, dat zag je in deze wedstrijd ook. Ik moet nog de juiste momenten kiezen om druk te zetten. Maar ik denk dat ik wel tevreden kan zijn over mijn spel."

Door de keuze van De Boer zat El Hamdaoui op de bank. Daar was de Marokkaan niet blij mee, geeft De Jong toe. "Maar dat is logisch. Ik zou ook teleurgesteld zijn geweest, als ik hem was. Maar hij heeft me nog wel succes gewenst."

Tot slot ging De Jong nog in op het vertrek van coach Martin Jol bij Ajax. Net als Demy de Zeeuw zag hij de beslissing van de Scheveninger om de handdoek in de ring te werpen niet aankomen. "Het kwam voor mij totaal onverwacht. Of ik hem nog een sms gestuurd heb of iets dergelijks, na zijn vertrek? Natuurlijk. Hij is toch belangrijk voor me geweest. Onder hem heb ik in de tweede helft van vorig seizoen veel gespeeld. Daardoor heb ik toch een andere status in deze selectie gekregen."

"Ik vind het ook te makkelijk om te zeggen dat de slechte resultaten de schuld van Jol waren", vervolgt hij. "Dat is altijd de meest eenvoudige weg, naar de trainer wijzen. Wij hebben de afgelopen dagen ook veel naar onszelf gekeken. We moesten tegen Milan agressiever en feller ogen dan in de vorige wedstrijden, vonden we. Dat is aardig gelukt, denk ik", lacht hij na de 0-2 winst in San Siro tegen FCUpdate.nl.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen