Blind: "Koos er voor om bij Ajax te blijven"

3 januari 2011, 12:23   Bijgewerkt: 3 januari 2011, 12:32

Danny Blind heeft de afgelopen jaren diverse aanbiedingen van clubs afgeslagen. Dat zegt de huidige assistent-trainer van Ajax op de website van zijn club. Hij liet deze aanbiedingen naar eigen zeggen lopen omdat hij niet weg wilde uit Amsterdam.

"Ik voel me kind van de club", zegt de openhartige Blind. "Ik ben hier graag. Op trainersvlak zijn er de laatste jaren genoeg mogelijkheden geweest om elders trainer te worden, maar ik heb er voor gekozen om zo lang mogelijk bij Ajax te blijven. Dan moet je je ambities als trainer overboord zetten en dat heb ik er heel graag voor over."

Ook als speler bleef Blind Ajax vrijwel zijn hele carrière trouw. Mede daarom is hij enorm populair bij de Amsterdamse aanhang en wordt hij vrijwel iedere wedstrijd toegezongen. Dat doet hem goed. "Dat is fantastisch. Het doet ieder mens goed als je toegezongen wordt. Het heeft natuurlijk te maken met het verleden van mij als speler en het feit dat ik in mijn dertien jaar bij Ajax nooit ben weggegaan. Ik denk dat het ook te maken heeft met mijn omgang met supporters. Dat waarderen mensen."

Ook onder de nieuwe coach Frank de Boer blijft Blind voorlopig assistent-coach bij Ajax. Hij heeft zin in de komende maanden, zeker omdat Ajax nog kans maakt op de titel, de beker en de Europa League. "Alle drie de opties waar het nog om gaat zijn nog open.Op het moment dat je op drie fronten strijdt, moet je met een goed gevoel de winter in gaan. Dat geeft een positief gevoel over de tweede seizoenshelft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen