Ronald de Boer: "Frank wil me bij Ajax hebben"

Ger
4 januari 2011, 10:40   Bijgewerkt: 4 januari 2011, 11:58

Frank de Boer tekende maandag een contract tot medio 2014 als hoofdtrainer van Ajax. Als het aan de voormalig verdediger ligt, voegt zijn tweelingbroer Ronald zich komend seizoen ook bij de Amsterdamse club.

"Frank wil me volgend jaar graag bij de jeugd van Ajax hebben. Dat lijkt mij ook leuk", zegt de in Qatar woonachtige Ronald de Boer tegen FCUpdate.nl. "Maar als er iets komt vanuit Qatar wil ik wel de mogelijkheid hebben om drie of vier dagen weg te kunnen. Want ik blijf actief om de belangen van dat land voor het WK van 2022 te behartigen."

Ronald de Boer

Ronald de Boer

De oud-middenvelder heeft vrijwel dagelijks telefonisch contact met zijn broer. De nieuwe koers bij Ajax is regelmatig onderwerp van gesprek. "Ja, Frank luistert heel goed naar me", grapt De Boer. "We praten veel over voetbal. Hij heeft dezelfde ideeën. Je kan nu weer negentig minuten naar Ajax kijken zonder je te vervelen."

De Boer sluit niet uit dat hij in navolging van zijn jongere broer ooit hoofdtrainer wordt. "Je weet het nooit. Het zorgt wel voor stress en daar heb ik niet zoveel trek in. Er zijn nog heel veel andere manieren om van het voetbal te genieten. Maar ik wil het papiertje wel halen, dan kan ik altijd nog besluiten om het alsnog te doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen