Stekelenburg nieuwe aanvoerder van Ajax

Koen Freriks
9 januari 2011, 09:51   Bijgewerkt: 9 januari 2011, 10:26

Maarten Stekelenburg is definitief de nieuwe aanvoerder van Ajax. Luis Suarez heeft op eigen initiatief de band ingeleverd bij trainer Frank de Boer, die op zijn beurt om communicatieve redenen graag een nieuwe leider aanwees. Jan Vertonghen is de tweede man.

Suarez heeft een roerige tijd achter de rug, waarin hij door onder meer een schorsing veel in het nieuws kwam. Hij gaf zaterdag aan, ondanks veel interesse uit het buitenland, bij Ajax te zullen blijven. "Ik wil me volledig concentreren op dit seizoen en kampioen worden met Ajax, dat is de bedoeling." 

Vertonghen droeg zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Hamburger SV de band. "Dat is de tweede man, mijn eerste aanvoerder is Maarten Stekelenburg", aldus De Boer. "Communicatie is belangrijk. Ik wil een goed Nederlands sprekende aanvoerder. Bovendien kan Maarten van achteren heel goed coachen. Te ver van het team? Nou nee, Van der Sar coachte het hele elftal."

Suarez is dus niet gepasseerd. "Dat klopt", zegt de Uruguayaanse sterspeler. "Tijdens het duel met AC Milan hebben we het daar al over gehad. Ik vind het wel fijn als niet alle ogen op mij gericht zijn. 2010 was een heel druk jaar, ik wil nu alles geven voor het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen