Vraagtekens bij Liverpool over transfer Suarez

Ger
21 januari 2011, 20:51   Bijgewerkt: 21 januari 2011, 21:18

Damien Comolli, technisch directeur van Liverpool, bevestigde vrijdag nogmaals dat hij Luis Suarez graag naar zijn club ziet komen. "Maar het is maar de vraag of hij in de winterstop al naar Liverpool kan komen. We zijn op dit moment ook niet in gesprek met Ajax", zei hij. Comolli verklaarde donderdag ook al dat andere aanvallers wellicht beter bij de financiële mogelijkheden van Liverpool passen.

De onderhandelingen tussen beide clubs lijken in een impasse te zitten. Toch beschikt Ajax-trainer Frank de Boer over een lijst met potentiële vervangers voor Suarez. Daarop prijken in ieder geval de namen van Eidur Gudjohnsen en Bas Dost. De IJslander staat onder contract bij Stoke City en voetbalde daarvoor onder meer bij Barcelona en PSV.

De interesse in Dost lijkt serieuzer. De spits onderhoudt bij SC Heerenveen een moeizame relatie met trainer Ron Jans. Dost is niet alleen kopsterk, maar kan ook als aanspeelpunt in de voorhoede fungeren. Heerenveen is bereid om over een vertrek van de 21-jarige spits te praten. Ajax kan ook nog Ryan Babel in de deal met Suarez betrekken. De spits krijgt weinig speeltijd bij Liverpool en kan tekenen bij het Duitse Hoffenheim. Babel keert echter liever terug naar Ajax.

"Het klopt dat die jongens op een lijst staan", zei De Boer. "Het zijn namelijk goede voetballers. Maar op die lijst staan nog veel meer namen. Laten we hopen dat het niet zo ver komt, want Suarez is eigenlijk niet te vervangen." De Boer wil snel zekerheid over de situatie rond Suarez. "De transfermarkt is op 1 februari gesloten. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Suarez vijf minuten voor die deadline vertrekt en wij niet meer in actie kunnen komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen