Stam tipte AC Milan over Emanuelson

22 januari 2011, 18:51   Bijgewerkt: 22 januari 2011, 19:15

Zaterdag werd bekend dat Urby Emanuelson Ajax voor AC Milan verruilt. Een tip van Jaap Stam, oud-speler van beide ploegen, bracht de behendige linkspoot, die in de Amsterdam ArenA een aflopend contract heeft, op de radar van de Rossoneri.

“Ik was vorige maand met Ajax mee naar Italië voor de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan en daar had ik ook een etentje met het bestuur van die club”, vertelt Stam tegen Eredivisie Live. “Ze vertelden me dat ze een speler voor op de linkerflank zochten en toen heb ik Urby Emanuelson voorgedragen.”

Stam verwacht dat Emanuelson het gaat maken in Italië. “In Italië spelen clubs haast niet met drie spitsen en dus heb je als back geen vaste buitenspeler”, verklaart hij. “Emanuelson kan daar heel goed tot zijn recht komen omdat hij veel ruimte krijgt om mee te voetballen. Hij is heel technisch, heeft snelheid en scoort regelmatig. Dus hij gaat het ongetwijfeld heel goed doen bij AC Milan.”

Volgens diverse media vertrekt Emanuelson deze winter al naar Milan, maar dat is vooralsnog niet bevestigd door één van de clubs of de speler zelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen