Jol: "Eriksen kan de beste nummer tien worden"

Koen Freriks
28 januari 2011, 21:26

Voormalig Ajax-trainer Martin Jol denkt dat Christian Eriksen een fantastische toekomst tegemoet gaat. De eind vorig jaar opgestapte coach ziet in het Deense talent een potentiële topspeler. “Eriksen kan de beste nummer 10 worden die Ajax ooit heeft gehad”, zegt Jol in NUSport.

“Voor Jari Litmanen, Dennis Bergkamp, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart stond AC Milan niet op de stoep toen ze zeventien waren. Voor Christian wel", voert Jol aan. “Milan zit al een jaar achter hem aan. Gelukkig heeft Ajax zijn contract tussentijds weten te verlengen.”

Onder Jol speelde Eriksen echter niet altijd op de positie achter de spits. “Ik had even geen plek in de as. Maar zodra het kon, liet ik hem meedoen. Desnoods aan de zijkant. Hij kan overal gevaarlijk zijn, al is hij natuurlijk op zijn best als centrale spelverdeler.”

Volgens de Haagse oefenmeester heeft Eriksen alles in zich om de top te bereiken. “Hij speelt tussen de linies, als hij met de bal gaat lopen, is hij niet te houden, maar hij weet ook wanneer hij moet kaatsen. Daarnaast heeft-ie een geweldige vrije trap en kan hij geweldig afmaken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen