Ajax rustig op zoek naar nieuwe spits

Koen Freriks
28 januari 2011, 21:46   Bijgewerkt: 28 januari 2011, 22:51

Ajax raakt niet in paniek nu Luis Suarez is vertrokken. Dat benadrukt algemeen directeur Rik van den Boog, die denkt dat clubs veel geld zullen vragen als hij op de deur klopt voor een speler. Het is daarom niet een zekerheid dat er een vervanger voor de vertrokken sterspeler komt.

"Als we nog een vervanger gaan halen, betalen we daar de prijs voor die de speler waard is. We gaan niet mee in de gekte. En vergeet niet: met Mounir El Hamdaoui en Dario Cvitanich hebben we natuurlijk nog gewoon twee geweldige spitsen in huis", zegt Van den Boog.

Trainer Frank de Boer gaf eerder aan dat er alleen versterkingen komen als Suarez vertrekt. Bas Dost (SC Heerenveen) lijkt een goede kandidaat om naar Amsterdam te komen. Van den Boog rekent ook vooral op de aanwezige kwaliteiten in de huidige selectie. "Er staan altijd spelers op als er iemand weggaat. Zo ging het een paar jaar geleden ook toen Klaas Jan Huntelaar vertrok. Op dat moment stond Luis op. Je ziet nu de afgelopen weken Miralem Sulejmani opstaan. En daarmee wil ik anderen uiteraard niet tekort doen."

Ajax verloor deze transferperiode twee spitsen. Naast Suarez leverde Mido zijn contract in. Siem de Jong speelt als noodverband de laatste weken centraal in de punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen