Vd Boog: "Johan moet er nu echt zelf instappen"

Koen Freriks
18 april 2011, 22:30   Bijgewerkt: 18 april 2011, 22:42

Met het aanstaande vertrek van Rik van den Boog bij Ajax ligt de weg open voor Johan Cruijff en zijn volgelingen. Het clubicoon moet nu ook zijn verantwoordelijkheid nemen, vindt de woedende algemeen directeur. "De oudere generatie die altijd heeft geroepen dat ze het zo goed weten, mag het bewijzen", briest hij.

"Misschien wil Cruijff het wel doen, zo niet, dan moeten nog meer supporters wellicht een keer afscheid van hem nemen als leidend figuur", vervolgt Van den Boog in gesprek met NUsport. "Het blijft mijn club, maar ik had geen zin om langer voor de kop van Jut te fungeren. En dat zal iedere opvolger die zich niet volledig aan Cruijff committeert toch zijn. Daarom moet Johan er nu eens echt zelf instappen. Anders ben je kansloos."

Het conflict met het Cruijff-kamp escaleerde toen Van den Boog niet wilde dat Dennis Bergkamp en Wim Jonk naar voren werden geschoven als managers van de technische zaken. ''Te onervaren. Dat was al eerder de opzet van Cruijff met Rob Witschge, John van 't Schip en Marco van Basten. Dat is gewoon riskant, zo is gebleken."

Van den Boog is daarnaast boos over de gang van zaken de laatste maanden. ''De afgelopen maanden is er zo onethisch met mij omgesproken door meerdere personen en media", vervolgt hij. ''Alle normen en waarden zijn met voeten getreden. Het gaat verdomme heel goed met Ajax!"

Daar verschillen blijkbaar de meningen over, maar het bestuurloze Ajax is nog wel volop in de race voor de titel. De Amsterdammers staan één punt achter op de koplopers PSV en FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen