Kandidaat-directeuren in de rij bij Ajax

20 april 2011, 08:26   Bijgewerkt: 20 april 2011, 08:34

Ajax heeft de nieuwe beleidsmakers voor het uitkiezen. Volgens ledenraadsvoorzitter Rob Been junior van de Amsterdamse club hebben al diverse mensen zich gemeld voor de vacatures die zijn ontstaan nu algemeen directeur Rik van den Boog en de commissarissen Uri Coronel, Joop Krant, Cor van Eijden, Frank Eijken en Jan Haars hun functie in de ArenA ter beschikking gesteld hebben. 

"Er zijn veel mensen die zich geroepen voelen om het stokje over te nemen", zegt Been in De Telegraaf. "We hebben niet te klagen over een gebrek aan belangstelling. Velen hebben zich aangemeld en ook via de band hebben ons namen bereikt."

Op namen wil Been, die met Arie van Os, Cees van Oevelen en Hennie Henrichs onderzoekt uit Ajax uit de huidige bestuurscrisis kan komen, niet ingaan. "Het ligt wat ons betreft wel voor de hand dat de huidige leden van de rvc, die hun functies ter beschikking hebben gesteld, geen nieuwe directeur zullen aanstellen."

Been, die binnenkort nog een bezoek brengt aan Johan Cruijff in Barcelona, verwacht op relatief korte termijn duidelijkheid te kunnen geven over de in te zetten koers. "Ik noem bewust geen datum, omdat we daarmee om de oren worden geslagen als we die niet halen. Bijvoorbeeld, omdat een afspraak met iemand die we graag willen spreken, wordt uitgesteld. Maar het kan niet lang meer duren voordat we onze bevindingen kenbaar maken aan de ledenraad. De ledenraad kiest vervolgens een benoemingscommissie, die op zoek gaat naar bestuursleden en commissarissen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen