Willem Janssen: "Zoeken naar meerwaarde"

Ger
14 augustus 2011, 11:00   Bijgewerkt: 14 augustus 2011, 12:36

Met Willem Janssen staat er dit seizoen een bekende achternaam in het basiselftal van FC Twente. De van Roda JC overgekomen middenvelder is echter een geheel andere voetballer dan de naar Ajax vertrokken Theo Janssen. In zijn eerste duels voor de Enschedese club geeft de aanwinst toe nog in zijn rol te moeten groeien.

Dat de middenvelder nog zoekende is, heeft te maken met zijn nieuwe rol. "Bij Roda JC speelden we met twee spitsen en daar stond ik dan achter. Het was een aanvallend ingestelde driehoek. Bij FC Twente moet ik meer verdedigend werk doen, maar dat vind ik absoluut niet erg. Dat is ook mijn kracht; ik kan negentig minuten lang van zestien tot zestien gaan. Ik sta wel iets verder terug, waardoor ik nog beter mijn momenten moet kiezen. Omdat we meer op de helft van de tegenstander spelen, zijn de ruimtes bovendien ook kleiner. Dan moet je geduldig zijn."

Het lobje waarmee Ruiz voor het tweede doelpunt tekende, vormde het sportieve hoogtepunt van de avond. "Wat een fantastische goal. Toen Ruiz binnen de lijnen kwam, voelde je het publiek massaal opveren. En dan zo'n doelpunt maken, dat is geweldig. Daarna hebben we zelfs kansen gehad om nog meer te scoren", aldus Janssen. "Als je naar onze bank kijkt, zie je dat we gewoon een hele goede selectie hebben. En dan missen we ook nog enkele jongens met blessures. Als iedereen fit is, dan is het helemaal een geweldige groep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen