Gewapende agenten weren fans uit Maasgebouw

Ger
17 september 2011, 21:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een groep van een paar honderd boze supporters heeft zaterdagavond een poging ondernomen om het Maasgebouw te bestormen. De rellen deden zich een half uur voor het begin van de wedstrijd tussen Feyenoord en De Graafschap voor.

Agenten konden met getrokken pistool voorkomen dat de opgewonden fans de roltrap naar boven konden nemen om het bestuur en de directie van de Rotterdamse club te belagen. Een deel van de harde kern van Feyenoord meldde zich met vuurwerk en fakkels bij de hoofdingang van De Kuip. Ze riepen om het vertrek van algemeen directeur Eric Gudde. Ook werden er brandjes gesticht en auto's vernield.

Dankzij de inzet van de Mobiele Eenheid, agenten en suppoosten werd de opstand de kop ingedrukt. Daarbij werden getrokken pistolen en wapenstokken gebruikt. De directie en het bestuur van Feyenoord liggen al geruime tijd met elkaar overhoop. De harde kern vindt dat onder anderen Gudde en commercieel directeur Mark Koevermans moeten vertrekken wegens wanbeleid.

Vrijdag bereikte het conflict een nieuw dieptepunt toen de clubleiding aangifte bij de politie deed wegens valsheid in geschrifte. Op internet verschenen afgelopen week loonstroken van Gudde en Koevermans, die zouden aantonen dat het duo wel degelijk een prestatiebonus zou hebben ontvangen. Het bleek om vervalsingen te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen