Pot haalt AZ-toptalent Maher bij Jong Oranje

4 november 2011, 12:43   Bijgewerkt: 4 november 2011, 12:51

Adam Maher maakt, als er geen gekke dingen gebeuren, over anderhalve week zijn debuut in Jong Oranje. Het pas 18-jarige toptalent van AZ is door bondscoach Cor Pot opgenomen in de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland.

Maher beschikt over zowel een Nederlands als Marokkaans paspoort. Dat hij nu voor Jong Oranje gaat spelen, betekent volgens Pot nog niet dat hij een definitieve keuze voor Nederland gemaakt heeft. "Nee hoor, dat is nog niet aan de orde. Ik heb hem gesproken en hij was er heel blij mee dat ik hem bij Jong Oranje haal. Voorlopig ga ik er dus vanuit dat ik bij Jong Oranje over hem kan beschikken. Hoe het verder gaat, weet ik niet. Dat moeten we gewoon op zijn beloop laten", aldus oefenmeester.

Pot liet doorschemeren dat hij denkt dat Maher voor Oranje kiest. "Dat hoop ik natuurlijk ook. Het is een verstandige jongen, dus ik ga er vanuit dat hij een goede beslissing neemt. Maar we moeten niets forceren, hij is pas achttien jaar."

Naast Maher debuteren ook Virgil van Dijk en Lorenzo Burnet bij Jong Oranje. Beide verdedigers maken dit seizoen een uitstekende indruk bij FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen