Ten Have: "Cruijff werd correct geïnformeerd"

Ger
16 november 2011, 21:24   Bijgewerkt: 16 november 2011, 21:47

De raad van commissarissen van Ajax besloot woensdag in afwezigheid van Johan Cruijff groen licht te geven voor de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur. Steven ten Have, voorzitter van de vijfkoppige rvc van de Amsterdamse club, stelt niettemin dat de legendarische nummer 14 op op correcte wijze werd geïnformeerd.

"De rvc is woensdagmiddag in vergadering bijeengekomen. Johan Cruijff kon bij die vergadering niet aanwezig zijn, maar de andere vier leden van de rvc waren unaniem in hun besluit. Vervolgens hebben we Cruijff op de juiste en correcte wijze geïnformeerd", aldus Ten Have op de website van Ajax. De keuze voor Van Gaal is zeer pikant aangezien Cruijff een uiterst moeizame relatie met de voormalig bondscoach van Oranje onderhoudt.

Volgens Ten Have was de komst Van Gaal 'echt nodig'. "We hebben de tijd genomen voor andere opties en mensen andere opties laten aanreiken. Maar we constateerden dat we in hetzelfde cirkeltje bleven draaien, waardoor we een besluit hebben genomen." Van Gaal, die vorig jaar nog aangaf niet te willen terugkeren naar Ajax, is de opvolger van de opgestapte Rik van den Boog. Overigens kan de ledenraad de benoeming tijdens de ledenraadvergadering nog blokkeren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen