Bergkamp: "Onbegrijpelijk hoe het is gegaan"

Ger
23 november 2011, 15:25   Bijgewerkt: 23 november 2011, 15:49

Dennis Bergkamp begrijpt nog altijd niets van de ontstane situatie bij Ajax. De jeugdtrainer baalt dat Louis van Gaal buiten medeweten van clubicoon Johan Cruijff en zijn vertrouwelingen is benoemd tot algemeen directeur van de Amsterdamse club.

"Het is onbegrijpelijk hoe het allemaal is gegaan", laat Bergkamp optekenen in Voetbal International. "Woensdag, tegen het eind van de dag, kregen we een boodschap via het interne Ajax-systeem dat Van Gaal zou worden aangesteld. Ik wist echt niet wat ik zag. Ik heb me de laatste maanden vaker verbaasd over de gang van zaken, maar deze handelswijze kende ik nog niet."

"Ik heb als speler fijn onder Louis gewerkt. Maar dit is een heel andere situatie. Wij worden door niemand ingelicht over de ontstane situatie. Laat staan dat we weten wat de plannen van Van Gaal zijn", aldus de oud-international. "Helemaal niemand van de clubleiding heeft ons aangesproken. En toen we zelf aan een directeur vroegen hoe het nu verder gaat, kregen we te horen dat hij daar niet over ging. Afschuiven dus."

"Ik begrijp heel goed dat Cruijff ontzettend gepikeerd is over de gang van zaken. Zo ga je niet met mensen om. Bovendien: we waren de goede weg ingeslagen met Ajax. Een koerswijziging zou slecht zijn voor de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen