Groep H: B-team Barça wint, Milan gelijk

6 december 2011, 22:54   Bijgewerkt: 7 december 2011, 01:51

In groep H van de Champions League waren FC Barcelona en AC Milan dinsdag tijdens de slotronde al verzekerd van respectievelijk de eerste en tweede plaats. En dus speelden ze louter voor de eer. Barça vloerde BATE Borisov (4-0), Milan kwam bij Viktoria Plzen niet verder dan 2-2.

Aangezien Barça al geplaatst was, gaf coach Pep Guardiola een aantal nieuwe talenten de kans. Onder meer Isaac Cuenca en Martin Montonya verschenen aan de aftrap. Montoya was meteen trefzeker. Hij maakte er na een uur 2-0 van. Sergi Roberto, ook al zo’n talent, had voor een 1-0 ruststand gezorgd. Dankzij Pedro Rodriguez werd het uiteindelijk 4-0. Marti Riverola, vorig seizoen nog verhuurd aan Vitesse, viel tien minuten voor tijd in bij Barça.

Ook Milan leek op weg naar een zege, maar gaf deze in de slotfase uit handen. Zonder de gespaarde Mark van Bommel, maar met Clarence Seedorf en Urby Emanuelson in de basis liep Milan in de eerste vijf minuten van de tweede helft via Alexandre Pato en Robinho uit naar 0-2. Dat bleef het heel lang, maar David Bystron en Michal Duris brachten Viktoria Plzen in de slotfase langszij (2-2).

Plzen eindigt de groep als derde en mag verder naar de Europa League. BATE Borisov kan zich richten op de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Barcelona en Milan zien we op 16 december terug tijdens de loting voor de knock-outfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen