Ook Ajax doet aangifte tegen veldbetreder

22 december 2011, 16:12   Bijgewerkt: 22 december 2011, 16:20

Na AZ-doelman Esteban heeft ook Ajax aangifte gedaan tegen de supporter die woensdag het veld van de ArenA betrad. De Amsterdamse club verwijt de 19-jarige mafketel, die al drie jaar een stadionverbod had, 'huisvredebreuk'.

Ajax benadrukt op haar website dat de Ajax ClubCard van de supporter geblokkeerd was en dat hij dus de CC van iemand anders heeft gebruikt om aan kaarten te komen. Bij de Noordtribune wordt steekproefsgewijs gecontroleerd op ID-bewijzen en omdat deze jongen buiten de steekproef viel, kon hij de tribune op komen.

Ajax maakt van de gelegenheid gebruik om de discussie over een voetbalwet nieuw leven in te blazen. "Als een strengere voetbalwet met meldingsplicht van toepassing was geweest, had de desbetreffende man zich voor de bekerwedstrijd moeten melden op het politiebureau en was hij nooit de ArenA binnengekomen."

Eerder deed Esteban wegens poging tot zware mishandeling aangifte tegen de 19-jarige jongen die hem aanviel. De wedstrijd werd na dit bizarre incident gestaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen