Stam: "Van Rhijn heeft alles om te slagen"

23 februari 2012, 09:10

Jaap Stam is vol lof over Ricardo van Rhijn. Het talent van Ajax staat vanavond in de basis tegen Manchester United en kan volgens Stam uitgroeien tot een topverdediger. "Ricardo heeft alles om als verdediger te slagen. Hij is snel, technisch vaardig, sterk en wordt puur verdedigend steeds beter", luidt zijn lofzang in De Telegraaf.

De 39-jarige Stam maakt de ontwikkeling van Van Rhijn van dichtbij mee, want hij is individueel trainer van de verdediger van Jong Ajax. Volgens Stam werpt het idee van Ajax om talenten individuele begeleiding te geven, zijn vruchten af. "Door oud-topvoetballers met internationale ervaring aan de trainingsstaf toe te voegen wordt hun kennis met de jeugd gedeeld. Het doel is om de jeugdspelers eerder en op een hoger niveau te laten instromen bij Ajax 1", legt de voormalig international uit.

Stam kijkt jaloers naar die ontwikkeling. "Ik heb nooit de individuele begeleiding gehad die ik de jongens van Jong Ajax nu geef. Ik heb vooral zelf moeten ervaren, heel veel fouten gemaakt en daarna op mijn flikker gekregen. Daardoor heb ik mezelf voortdurend verbeterd. Dat is ook een manier, maar wel een omslachtige."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen