De Boer: "Wij willen Janssen niet kwijt"

27 juli 2012, 20:29

Vitesse kan een terugkeer van Theo Janssen vergeten. De Arnhemmers meldden zich onlangs bij Ajax voor de technische middenvelder, maar coach Frank de Boer wil hem niet laten gaan.

"Wij willen niemand kwijt", vertelt De Boer aan NUsport. "We krijgen veel loodzware wedstrijden met een deels vernieuwd elftal. Dan hebben we zijn ervaring en klasse keihard nodig. Hij is een zeer gewaardeerde kracht, dat hebben we vorig seizoen gezien.”

Naar verluidt moet Janssen dit seizoen met een reserverol genoegen nemen in Amsterdam, maar De Boer spreekt dat tegen. "Vurnon Anita heeft het erg goed gedaan als controleur vorig seizoen dus die maakt een goede kans, maar niemand is nog honderd procent zeker. Nee, ook Siem de Jong niet, ondanks dat hij nu aanvoerder is. De beste speelt. Ik wil ook een beetje kunnen roteren. Dan is het mooi dat Lasse Schöne zich zo snel aanpast en dat Thulani Serero hard op de deur aan het kloppen is. De concurrentie is stevig in die linie en dat wil ik graag zo houden."

Janssen, die vrijdag zijn 31ste verjaardag viert, speelde tussen 1998 en 2008 al voor Vitesse. De Arnhemmer maakte in 2004 wel een kort uitstapje naar Racing Genk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen