De Boer: "Ik dacht dat Hoesen een Engelsman was"

Jw
2 september 2012, 09:47

Ajax versterkte zich in de transferperiode met onder andere Danny Hoesen. Een verrassende keuze van de Amsterdammers, omdat de aanvaller van Fulham nog geen bekende naam was bij het grote publiek. Trainer Frank de Boer was wel direct positief over de 21-jarige spits.

De tip kwam van technisch directeur Marc Overmars. "Marc gaf me een dvd'tje. Hij was me al opgevallen tijdens samenvattingen van de Jupiler League. Ik dacht dat hij Engelsman was. Danny Hoesen klinkt Engels. Gehuurd van Fulham. Ik wist precies over wie het ging, maar ik wist niet dat hij als jonge Nederlander naar Fulham was gegaan. Hij viel mij op. Zijn stijl van spelen, de goede techniek, rechtop lopen, makkelijk goals maken, snel. Ik dacht bij dat dvd'tje: die beelden zijn natuurlijk hoogtepunten, maar dan nog", zegt De Boer in de Volkskrant.

Een andere nieuweling is Tobias Sana, die in zijn eerste weken veel indruk heeft gemaakt. "Ik zag ook de hoogtepunten van Tobias Sana en dacht: zo, hij straalt kwaliteit uit. Zo'n bal als hij vorige week gaf aan Serero, gaf hij in Zweden ook al. Hij is rechtsbuiten, maar op het middenveld geeft hij ook een steekbal. Hij is zo'n 'tropische' verrassing. Dat is leuker dan iemand halen van zes miljoen die alleen kan tegenvallen."

Hoesen speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Fortuna Sittard, waarvoor hij dertien doelpunten maakte. De jongeling zit nog niet bij de wedstrijdselectie voor het duel van vanmiddag met SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen