V/d Wiel: "Titels mooiste herinneringen aan Ajax"

5 september 2012, 16:17

Gregory van der Wiel verhuisde begin deze week van Ajax naar Paris Saint Germain. De rechtsback kijkt met veel voldoening terug op zijn tijd bij de Amsterdamse club, waarmee hij in de afgelopen twee jaar telkens de landstitel veroverde.

“Die kampioenschappen zijn mijn mooiste herinneringen aan Ajax”, vertelt Van der Wiel op de website van Ajax. “Met name aan het eerste kampioenschap bewaar ik goede herinneringen. Alles was bijzonder die dag: na jaren won Ajax won weer eens de titel, de derde ster, de ontlading en de spanning dat het kampioenschap in een directe confrontatie met FC Twente beslist werd. Ook de titel van vorig seizoen was prachtig, maar de eerste blijft toch iets extra’s houden.”

“Ik heb een heel mooie tijd bij Ajax gehad”, vervolgt hij. “Ik zal de club daarom ook voor altijd in mijn hart blijven dragen. Voor mij als Amsterdamse jongen is Ajax altijd mijn droomclub geweest. Ik zal Ajax dan ook zeker blijven volgen in de toekomst. En waar mogelijk zal ik in het stadion naar wedstrijden komen kijken.”

Van der Wiel zal Ajax dus ook volgen in de Champions League. Daarin zitten de Amsterdammers in de ‘poule des doods’, met Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. “Ik denk dat het lastig gaat worden”, reageert de verdediger op de loting. “Zelf heb ik de afgelopen jaren vier keer met Ajax tegen Real Madrid gespeeld, dus ik weet hoe sterk ze zijn. Maar ik denk dat Ajax tegen Manchester City en Borussia Dortmund wel aan voetballen kan toekomen. Als Ajax gewoon zijn eigen spel speelt, is er wel wat mogelijk denk ik. Maar dat het voor Ajax heel moeilijk gaat worden om te overwinteren in de Champions League, dat lijkt me duidelijk.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen