Robben is fit, Van Gaal heeft keuzes gemaakt

5 september 2012, 17:40   Bijgewerkt: 5 september 2012, 18:12

Louis van Gaal werkt met een complete selectie toe naar het WK-kwalificatieduel met Turkije. Alle 23 selectiespelers zijn fit, zo liet de bondscoach woensdag weten. Ook Arjen Robben kan spelen, hij is vrijwel volledig hersteld van een griep. De opstelling wilde Van Gaal nog niet prijsgeven, al zijn de spelers al wel op de hoogte.

Van Gaal heeft zijn spelers maandag en dinsdag al ingelicht over de opstelling. Tot zijn vreugde is zijn beoogde team tot op heden nog niet uitgelekt in media, waardoor het gissen blijft naar zijn keuzes. Wel liet Van Gaal duidelijk weten dat zijn keuzes ook bepaald worden door de vorm en recente prestaties van spelers. Hij sloot bijvoorbeeld niet uit dat Robin van Persie, afgelopen weekend drie keer trefzeker voor Manchester United, ditmaal de voorkeur krijgt boven Klaas-Jan Huntelaar. Zeker is wel dat de bondscoach vast zal houden aan zijn 4-3-3 systeem, met 'de punt naar voren'.

"Het gaat er om dat ik het beste team opstel. Dat is belangrijker dan tien Huntelaars of tien Van Persies", zei de bondscoach. "Ik heb maar tien wedstrijden om het WK te halen. Ik zal dus wel gek zijn om niet het team op te stellen, wat me nu het beste lijkt."

Arjen Robben, die zich maandag grieperig in Noordwijk meldde, kan gewoon spelen. "Ik heb vandaag volledig meegetraind", zei hij tegen FCUpdate.nl. "Ik voel de kracht in mijn benen terugkomen en ga er vanuit dat het geen probleem meer is voor vrijdag."

Robben zal dus spelen, de rest van de ploeg is afwachten. Voor de positie vlak voor de defensie komen Jordy Clasie en Kevin Strootman in aanmerking, terwijl ook Leroy Fer en Ron Vlaar mogen hopen op basisplaatsen. Van Gaal zal in ieder geval niet schromen om gevestigde namen buiten de ploeg te houden. "Want met de zogenaamde oude generatie is het de laatste vier wedstrijden ook niet goed gegaan", stelde hij.

Mogelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Willems, Mathijsen, Vlaar, Van Rhijn; Sneijder, Strootman, Fer; Robben, Van Persie, Lens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen