"Ajax was het enige team dat wilde voetballen"

30 september 2012, 00:28

Onverdiend kon je de zege van Ajax op FC Twente zaterdag niet noemen. Het meeste balbezit was voor de Amsterdammers en de bezoekers uit Enschede werden vrijwel de hele wedstrijd vastgezet op eigen helft. Maar, echte kansen kreeg Ajax niet. Door een knap schot van Christian Eriksen was het echter eind goed, al goed voor de thuisploeg.

Een genot om naar te kijken was de topper tussen landskampioen Ajax en koploper FC Twente zaterdag bepaald niet. Zeker voor rust gebeurde vrijwel niets. Ajax had de bal, maar kwam er niet doorheen. Na rust nam de thuisploeg iets meer risico, wat ook leidde tot counters van de bezoekers, maar uiteindelijk tekende Eriksen met een droge knal voor de 1-0. De punten gingen zo naar Ajax en Toby Alderweireld vindt dat de wedstrijd daarmee een terechte winnaar gekregen heeft. "We hebben verdiend gewonnen. Wij waren het enige team dat wilde voetballen", zegt de verdediger tegen FCUpdate.nl.

De Belg was enigszins verrast door de defensieve speelwijze van FC Twente. "Ik had ze niet zo verdedigend verwacht, nee. Van een team dat al zes keer achter elkaar gewonnen heeft en zonder puntverlies bovenaan staat, verwacht je toch dat ze met meer vertrouwen spelen. Ze hebben zich eigenlijk met elf man ingegraven. Maar hun organisatie stond wel goed, waardoor we er moeilijk doorheen kwamen", geeft hij toe.

Net in een fase waarin Ajax onder druk stond, viel de 1-0 van Eriksen. Dat is volgens Alderweireld het bewijs dat Ajax gegroeid is. "De afgelopen jaren zouden we in zo'n fase een goal tegen krijgen. Dat we nu achterin de boel dicht hielden en zelf wel dat doelpunt maakte, is een compliment waard. We hebben geknokt om de nul te houden en dat het gelukt is, geeft vertrouwen. Wat in Dortmund net niet lukte, lukte nu wel."

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen