Porto zegeviert met moeite en sluit aan bij Benfica

28 oktober 2012, 23:08

Ook na dit weekend kent de competitie in Portugal twee koplopers. Nadat Benfica zaterdag al met 3-0 had gewonnen bij Gil Vicente, maakte ook FC Porto een dag later geen fout. De regerend landskampioen won de uitwedstrijd tegen Estoril met 2-1.

Porto kwam al na negen minuten op achterstand na een doelpunt van Steven Vitoria. De thuisploeg wist de voorsprong vast te houden tot de rust, maar zag de bezoekers in de tweede helft via doelpunten van Silvestre Varela en Jackson Martinez de wedstrijd naar zich toe trekken. Porto en Benfica zijn nog ongeslagen in Portugal en behaalden zeventien punten in zeven wedstrijd.

Achter dat tweetal volgt Sporting Braga, dat eerder op de dag Maritimo Funchal met 2-0 versloeg. Beide doelpunten in die wedstrijd vielen in de tweede helft en kwamen op naam van de Braziliaan Éder.