NAC Breda schrijft opnieuw rode cijfers

31 oktober 2012, 10:35   Bijgewerkt: 31 oktober 2012, 10:42

De financiële problemen van NAC Breda blijven toenemen. De club sluit dit jaar af met een verlies van 1,2 miljoen euro, zegt algemeen directeur Stefaan Eskes bij Omroep Brabant. De totale schuld van de club loopt hierdoor op tot 12,3 miljoen.

Eskes noemt tegenvallende sponsorinkomsten en de verminderde televisiegelden als oorzaken voor de verliespost. Ook het faillissement van projectontwikkelaar Heja, waar de club 1,2 miljoen euro van zou krijgen, speelt een rol. Dat werd echter deels opgevangen door de verkoop van Robbert Schilder (Twente) en Donny Gorter (AZ).

"Het is een hele vervelende situatie", zegt Eskes over de financiële problemen van de club. "Het is zorgelijk omdat je in een situatie terecht komt waarbij je schuld bijna net zo groot is als je jaarlijkse omzet. Dat is iets waar de licentiecommissie van de KNVB streng op is. Plus je last wordt eigenlijk alleen maar groter." Eskes wil de problemen bij NAC oplossen door de inkomsten te vergroten en verder te snijden in de kosten. De directeur sluit niet uit dat er ontslagen zullen vallen bij het kantoorpersoneel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen