Elm: "Verplicht nummertje? Een beetje wel, ja"

2 november 2012, 08:19

AZ plaatste zich donderdag zonder grote problemen voor de achtste finale van de KNVB Beker. Op bezoek bij de amateurs van SWZ Boso Sneek wonnen de Alkmaarders met 1-4. Een prima resultaat, vindt middenvelder Viktor Elm.

"Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar goed, we hebben gedaan wat we moesten doen: winnen", concludeert Elm, deze zomer overgekomen van Heerenveen, op de website van zijn club. "Of dit een lastig verplicht nummertje was? Tja, zonder Sneek tekort te doen, zo is het natuurlijk wel een beetje. Het is niet makkelijk om uit tegen een amateurclub te spelen voor wie dit dé wedstrijd van het jaar is. Je ziet aan andere eredivisieclubs dat dat heel lastig kan zijn. Wij hebben het goed afgemaakt."

In tegenstelling tot bijvoorbeeld PSV, Ajax en FC Twente trad AZ wél op volle sterkte aan in de bekerwedstrijd. Elm begrijpt dat wel. "Ik vind het prima dat we gewoon met onze basisformatie zijn begonnen. Zelf wil je altijd spelen en het is ook mooi voor het publiek en de tegenstander. Je ziet aan FC Twente dat het gevaarlijk kan zijn om niet met je sterkste team aan te treden." Zelf hoefde de Zweed geen rust te nemen, zegt hij. "Rust nemen? Nee, ik wilde spelen. Ik vind het veel te leuk, ben een liefhebber."

In de volgende bekerronde, half december, speelt AZ uit tegen FC Dordrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen