Vermeer: "Paar keer achter elkaar zien te winnen"

30 november 2012, 09:02

Ajax-doelman Kenneth Vermeer vindt dat zijn elftal zaterdagavond tegen PSV uit moet gaan van eigen kracht. De Amsterdammers toonden vooral tegen Manchester City aan in topwedstrijden boven zichzelf uit te kunnen stijgen. Dat geeft vertrouwen in aanloop naar de topper tegen de koploper uit Eindhoven, zegt Vermeer op Ajax.nl.

Toch geven die goede resultaten tegen City geen garanties voor de toekomst, weet de keeper. "We moeten sowieso vertrouwen in eigen kunnen hebben, los van hoe we het bijvoorbeeld gedaan hebben in die twee wedstrijden tegen Manchester City. We hebben gewoon een heel goede ploeg, die in staat is om het iedere tegenstander lastig te maken. Of dat nu Dortmund of PSV thuis is of straks Real Madrid uit."

Omdat Ajax in de Eredivisie al veel punten liet liggen, heeft het zes punten minder dan PSV. Dat komt wellicht mede omdat de Champions League veel kracht en energie gekost heeft, al wil Vermeer dat niet als excuus aanvoeren. "Natuurlijk is het een verschil of je onder kunstlicht in het Etihad Stadium speelt of op zondagmiddag in Zwolle. Maar daar moet je als topvoetballer mee om kunnen gaan, lijkt mij. Ik heb ook niet het idee dat het daaraan heeft gelegen. We hebben ook punten verspeeld in wedstrijden waarin we gewoon goed voetbalden. Het is nu zaak om een paar keer achter elkaar te winnen en zo de druk op de teams boven ons op te voeren", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen