'Lotgenoot' vreest voor einde carrière Pieters

21 januari 2013, 08:13

Voormalig profvoetballer Rob Oomens hield zijn hart vast toen hij de beelden zag van de bebloede ruit in het Philips Stadion. De ruit was kapot geslagen door Erik Pieters, die hevig bloedend overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. Die klap kan grote gevolgen voor de linksback van PSV hebben, weet Oomens uit ervaring.

Oomens, in het verleden actief voor Willem II, raakte in 2005 op eenzelfde manier geblesseerd. Hij was zijn vissenkom aan het schoonmaken, toen het glas barstte en scherven in zijn arm sloegen. "Ik weet dat het natuurlijk niet dezelfde situatie is als met Pieters, maar als ik naar de beelden op tv kijk roept dat wel herinneringen op. Vooral dat bloed", zegt Oomens in gesprek met het regionale Omroep Brabant.

Voor Oomens betekende het incident het einde van zijn carrière. "Ik mag van de dokter niet te lang buiten zijn met mijn arm. De doorbloeding is verre van optimaal. Ik krijg niet voldoende bloed in mijn vingers om ze warm te houden. Dat zou betekenen dat ze kunnen afsterven. De dokter stelde mij de keuze: verder voetballen of een redelijk goed functionerende arm en hand. Het is wel duidelijk welke keuze ik heb gemaakt."

"Ik ben in totaal acht keer geopereerd aan mijn arm. Daarna heb ik lang moeten revalideren. Ik hoop echt dat Pieters dat allemaal niet hoeft door te gaan en dat de schade meevalt", besluit de oud-speler van Helmond Sport en Willem II zijn verhaal.

Naar verluidt zijn diverse pezen in de onderarm van Pieters doorgesneden. Ook zou een zenuw beschadigd zijn. Zijn herstel gaat in ieder geval enkele weken duren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen