Van Gaal sprak met Koeman over rol Martins Indi

5 februari 2013, 16:32

Het centrum van de Oranje-defensie wordt woensdag tegen Italië gevormd door Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Dat is opvallend, aangezien Martins Indi bij zijn club Feyenoord meestal links achterin staat. Daar kiest trainer Ronald Koeman voor Joris Mathijsen centraal, maar Van Gaal houdt de routinier tegen Italië op de bank.

Van Gaal heeft inmiddels contact gehad met Koeman om te vertellen dat hij centraal achterin kiest voor Martins Indi in plaats van Mathijsen, liet hij weten tijdens een persconferentie in Noordwijk. "Ik kan me voorstellen dat hij daar niet helemaal blij mee is. Maar hij heeft niet gezegd dat ik het niet mag doen", citeert het ANP hem.

Op het middenveld kiest Van Gaal voor Adam Maher op de plek van Wesley Sneijder. De bondscoach heeft er alle vertrouwen in dat de jonge AZ'er deze rol goed kan invullen. "Mogelijk schakelt Maher bij balverlies wel nog sneller om. In dat geval scoort hij punten. Ik weet dat ik voor een onervaren ploeg heb gekozen. Toch denk ik echt dat we met deze jongens van een hele sterke tegenstander als Italië kunnen winnen."

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Italië: Krul; Blind, Martins Indi, De Vrij, Janmaat; Strootman, Clasie, Maher; Lens, Van Persie, John

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen