Geduld AZ-back Johansson raakt op: "Wil spelen"

22 februari 2013, 12:15

Hij is al een jaar speler van AZ, maar het wachten is nog altijd op de doorbraak van Mattias Johansson. De 21-jarige Zweed komt weinig aan spelen toe omdat coach Gertjan Verbeek rechts achterin de voorkeur geeft aan Dirk Marcellis. Johansson, die af en toe in mag vallen als rechtsbuiten, hoopt dat die situatie snel verandert.

Op de website van AZ blikt Johansson terug op zijn eerste jaar bij AZ. "Ik ben uiteraard niet tevreden over de geringe speeltijd die ik heb gekregen. Wel heb ik me als persoonlijkheid en als voetballer ontwikkeld. Inmiddels ben ik wel gewend aan het Nederlandse voetbal en mijn medespelers. Bij mij overheerst de drang naar meer. Ik wil niet alleen maar invallen als rechtsbuiten. Ik wil basisspeler zijn als rechtsback."

"Het is voor mij moeilijk om me in het team te vechten", vervolgt de rechtsback, die Dirk Marcellis voor zich heeft in de pikorde. "Thuis tegen Willem II kreeg ik mijn kans en deed ik het naar mijn gevoel zeker niet slecht. Daarna stond Dirk weer in de basis. Jammer. Ik respecteer het, maar ik ben het niet eens met de trainer. Natuurlijk heb ik wel eens aan hem gevraagd waarom ik niet speel. Toen legde hij uit wat ik moest verbeteren. Wat dat was, blijft tussen ons. Of ik het ermee eens was? Ja, hij had geen ongelijk. Ik ben ermee aan de slag gegaan. Nu ben ik goed genoeg om te spelen."

Zijn rol als reserve leidde er zelfs toe dat Johansson in januari vroeg of het mogelijk was om verhuurd te worden. "Ik kreeg echter te horen dat ik onder geen beding weg mocht. ‘We geloven in je, Mattias’, zeiden ze. Dat was goed om te horen", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen