Van der Sar: "Ben aan ander leven begonnen"

8 maart 2013, 11:22

Van een uit de hand gelopen hobby naar 'echt werk'. Zo beschrijft Edwin van der Sar zijn overstap naar de bestuurskamer van Ajax. De voormalig doelman in inmiddels honderd dagen in dienst als directeur marketing van de landskampioen. Die eerste honderd dagen zijn hem uitstekend bevallen, zegt hij op de website van de club.

Wat vooral wennen is voor Van der Sar, is dat zijn agenda tegenwoordig vol staat. "Dat is voor mij een behoorlijk nieuwe situatie. Als speler was het juist de kunst zo min mogelijk op een dag te doen. Je concentreerde je op de training, eerstvolgende wedstrijd of een andere activiteit. Verder stond je dag vooral in het teken van rusten en focussen. Zo was ik het jarenlang gewend. Nu probeer je zoveel mogelijk op een dag te plannen, al moet je daar wel een balans in vinden om productief te blijven."

"Veel dingen zijn nieuw voor mij in mijn huidige rol als directeur", vervolgt hij. "Eigenlijk ga ik nu op mijn 42ste ‘echt werken’. Alles wat ik daarvoor heb gedaan was min of meer een uit de hand gelopen hobby. Ik ben aan een ander leven begonnen."

Bij Ajax werkt Van der Sar vooral samen met directeur voetbalzaken Marc Overmars, financieel directeur Jeroen Slop en algemeen directeur Michael Kinsbergen. "De eerste maanden stonden voor mij vooral in het teken van veel luisteren en indrukken opdoen. In korte tijd heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk te weten te komen over de organisatie en de mensen die er werken. Gelukkig heb ik daarbij genoeg hulp gekregen van Michael Kinsbergen en Jeroen Slop. Michael is een doorgewinterde zakenman. Hij heeft een schat aan ervaring in het bedrijfsleven opgedaan. En Jeroen zit al veertien bij Ajax. Hij kent de rode draad van de club. Marc ken ik natuurlijk nog uit mijn tijd bij Ajax en het Nederlands elftal. Tijdens onze spelersloopbaan hadden we altijd al een goede klik. Dat is nu in onze huidige functies niet anders. Het is mooi om samen met alle oud-spelers die hier rondlopen de club verder omhoog te helpen."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen