Titel begint te lonken voor Ajax na simpele zege

31 maart 2013, 18:19

Met het gemak en de zelfverzekerdheid die past bij een kampioen heeft Ajax zijn leidende positie in de Eredivisie verstevigd. Voor eigen publiek rekende de ploeg van coach Frank de Boer eenvoudig af met NEC (4-1). Door die zege heeft Ajax nu drie punten voorsprong op achtervolgers PSV en Vitesse en vier op Feyenoord.

Aan de temperatuur is het nog niet te merken, maar het is weer voorjaar. En zoals inmiddels al bijna gebruikelijk, is het voorjaar de periode waarin Ajax zijn slag slaat in de Eredivisie. De afgelopen jaren was de ploeg uit Amsterdam onklopbaar in de laatste maanden van het seizoen en ook nu lijkt het weer de juiste vorm te pakken te hebben. Waar rivalen Feyenoord en PSV dit weekend worstelden met respectievelijk SC Heerenveen (2-0 verlies) en Roda JC Kerkrade (2-2), had Ajax geen kind aan NEC. Een half uurtje gas geven volstond om de drie punten binnen te halen.

Waar bij PSV de frustratie met de week groeit en het ene incident het andere in hoog tempo opvolgt, lijkt Ajax alles onder controle te hebben. “Don't worry about a thing, every little thing is gonna be all right”, zoals Bob Marley in het door Ajax-fans omarmde nummer 'Three little birds', dat iedere wedstrijd door de ArenA schalt, zingt.

Toen NEC-verdediger Rens van Eijden enkele minuten later de 2-0 in eigen goal werkte, na een fraaie aanval van Ajax, was het duel beslist. Dat leek Ajax ook te beseffen, want het haalde het voet van het gaspedaal. Dat leidde na rust tot enkele kansen voor de bezoekers uit Nijmegen, maar omdat de aansluitingstreffer uitbleef had Ajax weinig om zich zorgen over te maken. Pas nadat Fischer met een heerlijk lobje voor 3-0 gezorgd had, deed NEC via Nick van der Velden iets terug.

Invaller Ryan Babel, die zijn rentree maakte na lang blessureleed, maakte het feestje in de ArenA compleet door met nog tien minuten te spelen de eindstand op 4-1 te bepalen. Schaal nummer 32 begint steeds nadrukkelijker te lonken voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen