Waar en wanneer pakt Ajax de landstitel?

15 april 2013, 09:19

Dat Ajax voor het derde jaar op rij kampioen van Nederland gaat worden, lijkt na dit weekend wel duidelijk. De Amsterdammers hebben na de overwinning op PSV en het puntenverlies van Vitesse en Feyenoord een dusdanig comfortabele voorsprong op de concurrentie, dat de vraag alleen nog is wannéér de ploeg de schaal omhoog kan houden. Dat zou al over twee weken kunnen, uit bij NAC Breda.

Voor Ajax staan dit seizoen nog vier competitiewedstrijden op het programma. De eerste is al komende vrijdagavond, de laatste op zondag 12 mei. We bekijken per wedstrijd wat er voor Ajax moet gebeuren om die dag kampioen te worden.

Vrijdag 19 april, Ajax- SC Heerenveen (20.00 uur)

De eerstvolgende wedstrijd van Ajax is al over vier dagen, thuis tegen middenmoter SC Heerenveen. Ondanks de gunstige situatie op de ranglijst is het voor de Amsterdammers nog niet mogelijk om dan kampioen te worden. Het feestje van de ploeg van coach Frank de Boer moet in ieder geval één week uitgesteld worden.

Zaterdag 27 april, NAC Breda- Ajax (20.45 uur)

De eerste kans om kampioen te worden krijgt Ajax mogelijk over een kleine twee weken, uit bij NAC Breda. Dit kan echter alleen als de kraker tussen Feyenoord en Vitesse, op zondag 21 april, in een gelijkspel eindigt, PSV punten morst tegen AZ (uit, 20 april) of FC Groningen (thuis, 27 april om 18.45 uur) en Ajax zijn wedstrijden tegen SC Heerenveen en NAC wint. In ieder ander scenario kan Ajax nog géén kampioen worden in Breda, mede omdat concurrenten Feyenoord en Vitesse in het weekend van NAC-Ajax pas een dag later, op zondag 28 april, in actie komen.

oostveen schaal

oostveen schaal

Kort gezegd: alleen als PSV, Vitesse én Feyenoord voor of op zaterdag 27 april punten morsen en Ajax niet, kan Ajax de titel al in het Rat Verlegh Stadion veilig stellen.

Zondag 5 mei, Ajax- Willem II (14.30 uur)

schaal kampioen

schaal kampioen

Zondag 12 mei, FC Groningen- Ajax (14.30 uur)

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen