Blind: "Bekroning van heel mooi jaar"

5 mei 2013, 15:49

Een seizoen dat voor hem begon vol twijfels en scepsis, is voor Daley Blind uitgelopen op het mooiste jaar uit zijn carrière. De linksback ontwikkelde zich van onzekere factor tot één van de meest stabiele spelers van Ajax, haalde het Nederlands elftal en werd met zijn club voor het derde jaar op rij landskampioen.

"Dit is voor mij de bekroning van een heel mooi jaar", zei hij na de wedstrijd tegen Willem II (5-0) tegen de verzamelde media. "Beter dan dit had niet gekund."

Volgens Blind is Ajax de terechte kampioen van de Eredivisie. “We hebben constant gespeeld en hebben het geloof in een goede afloop nooit verloren. Op belangrijke momenten, in wedstrijden waarin het er echt om ging, stonden we er. Om de titel dan op deze manier, thuis in de Amsterdam ArenA, binnen te halen is prachtig. De fans zorgden voor een prachtige sfeer. Ze hebben het hele jaar achter ons gestaan en dat heeft ons zeker gestimuleerd, ook op momenten dat het even minder ging.”

Zelf zorgde Blind na afloop van de wedstrijd voor een komisch moment. Toen hij het podium op liep voor de huldiging, hield hij de kampioensschaal even vast. Dat deed hij iets te wild, waardoor de schaal uit zijn houder schoot en op de grond viel. “Ik wilde de schaal even aanraken”, zegt hij lachend.  “Maar dat ging even niet goed.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen