'Jong Ajax en Jong FC Twente naar Jupiler League'

23 mei 2013, 16:48

De Jupiler League gaat flink op de schop. Vandaag hebben de ploegen van de KNVB te horen gekregen hoe hun competitie er in de  komende twee seizoenen uit gaat zien. De vrijdag zal niet meer gelden als verplichte speeldag en twee beloftenteams zullen worden toegevoegd. Volgens de directeur van De Graafschap worden dat Jong Ajax en Jong FC Twente.

Door het toevoegen van de jeugdteams bestaat de Eerste Divisie volgend jaar weer uit achttien clubs. Promotie is niet mogelijk voor de beloftenteams en ook de periodetitel kan niet door die ploegen gewonnen worden. “Het was een eis van FOX, men wilde een competitie van minimaal achttien clubs en toetreding van de beloften “, legt algemeen directeur Henk Bloemers van De Graafschap op de website van de club uit. “Hierdoor kwam er een garantie dat de clubs in de Eerste Divisie veel meer tv-exposure zouden krijgen. Voor veel clubs zijn die minuten op televisie erg belangrijk.”

De wedstrijden zullen voortaan gespeeld worden op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. De huidige play-offs zullen blijven bestaan, maar daar kunnen Jong Ajax en Jong FC Twente niet aan deelnemen. De wijzigingen blijven in ieder geval de komende twee seizoenen gelden, waardoor er tot het seizoen 2015-2016  geen ploeg kan degraderen uit de Jupiler League.

"Wij zijn benieuwd hoe dit allemaal uitpakt, we willen graag zo snel mogelijk duidelijkheid hoe het zit met de speeltijden op de eventuele wedstrijddagen”, aldus Bloemers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen