Boilesen na bijna twee jaar terug in Ajax-basis

23 augustus 2013, 19:13   Bijgewerkt: 23 augustus 2013, 19:28

Ajax begint vanavond (20.00 uur) met Nicolai Boilesen in de basis aan het uitduel met SC Heerenveen. De Deense linksback vervangt Daley Blind, die uit voorzorg aan de kant blijft vanwege een lichte liesblessure.

Boilesen kwam vanwege blessureleed de afgelopen twee jaar nauwelijks in actie. De laatste keer dat hij in een Eredivisiewedstrijd in de basis begon, dateert van september 2011. Destijds startte hij in de topper tegen PSV. Wel maakte hij dit seizoen als invaller al minuten tegen Roda JC Kerkrade. Bovendien speelde hij met Jong Ajax de volle negentig minuten tegen FC Oss.

Daarnaast keert Ricardo van Rhijn terug van een schorsing, waardoor Ruben Ligeon weer uit de Amsterdamse basis verdwijnt. Verder kiest coach Frank de Boer voor dezelfde namen als vorige week tegen Feyenoord (2-1 winst). In dat duel liep Toby Alderweireld een oorblessure op, maar daarvan is hij al hersteld.

Opstellingen

SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Dijks; Eikrem, De Roon, Ziyech; Slagveer, Finnbogason, Van La Parra

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Boilesen; Eriksen, Schöne, Poulsen; Bojan, Sigthórsson, Fischer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen