'Ajax houdt hand niet op de knip in de winter'

13 september 2013, 08:51

Ajax nam deze zomer afscheid van een aantal belangrijke spelers. In de laatste week van de transferperiode werden Toby Alderweireld en Christian Eriksen uitgezwaaid, terwijl de Amsterdammers daarvoor al onder meer Ryan Babel, Miralem Sulejmani en Derk Boerrigter zagen vertrekken. Ajax anticipeerde hier enigszins op door Lerin Duarte, Bojan Krkic en Mike van der Hoorn te verwelkomen in de Amsterdam ArenA.

Toch werd er gesproken over een disbalans tussen hetgeen wegging en hetgeen binnenkwam. De Ajacieden zouden de hand aardig op de knip hebben gehouden. In de winterperiode is Ajax echter wél bereid om de portemonnee te trekken, aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars in gesprek met Telesport: "Zeker. Financieel kan het ook. Als iets niet functioneert – je kan niet allemaal voltreffers hebben – zullen we niet schromen aankopen te doen. Zeker als dat de kans op de landstitel vergroot."

Het behalen van de landstitel heeft overigens de hoogste prioriteit bij de Amsterdammers: "Het kampioenschap blijft het belangrijkste, omdat het een plaats in de Champions League oplevert. Ik wil dat Ajax ieder jaar in die vissenkom in Monaco ligt. Dat is voor de continuïteit van de club belangrijker dan een keer overwinteren in de Champions League.", aldus Overmars, die daarmee aangeeft dat Ajax structureel in de Champions League moet uitkomen als de club wil doorgroeien.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen