Ook Internazionale kan AS Roma niet stoppen

5 oktober 2013, 22:37   Bijgewerkt: 6 oktober 2013, 01:25

AS Roma is niet te stoppen in de Serie A. I Giallorossi zetten zaterdag ook hun zevende wedstrijd van het seizoen om in drie punten. In Milaan werd met maar liefst 3-0 gewonnen bij het nog ongeslagen Internazionale.

Met de transfers van onder anderen Erik Lamela, Pablo Osvaldo en Marquinhos verkocht AS Roma afgelopen zomer voor ruim 65 miljoen euro aan spelers, waardoor er ook weer flink geïnvesteerd kon worden. Dat resulteerde in de komst van onder meer Adem Ljajic, Kevin Strootman, Gervinho, Maicon en Mehdi Benatia. Prima aankopen, maar Europees voetbal bleef het doel in Rome.

Een bescheiden doelstelling, want vooralsnog valt alles op zijn plaats bij AS Roma. De ploeg won zijn eerste zes competitiewedstrijden allemaal overtuigend, met in totaal slechts één doelpunt-tegen. Maar, met uitzondering van aartsrivaal Lazio, was de tegenstand met Livorno, Hellas Verona, Parma, Sampdoria en Bologna niet direct om bang van te worden. Internazionale-uit, dat was de grote test.

Ook Internazionale is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De Milanezen sloten vorige jaargang af op een ontluisterende negende plaats, maar dat kwam vooral door blessures. Inmiddels is de ziekenboeg weer leeg en heeft coach Walter Mazzarri, overgekomen van Napoli, er een leuk elftal van gesmeed.

Vijf minuten voor rust verdubbelde Totti de voorsprong uit een penalty, toegekend wegens een overtreding van Alvaro Pereira op Gervinho op de rand van 'de zestien'. Niet veel later werd het zelfs nog 0-3. Kevin Strootman speelde daarbij een belangrijke rol. Nadat Totti de bal had veroverd, bediende hij onze landgenoot. Die overbrugde een afstand van zeventig meter, maar behield het overzicht. Strootman passte op Alessandro Florenzi, die de afstraffing voor Inter compleet maakte.

AS Roma eindigde de wedstrijd wel met tien man omdat Federico Balzaretti in de 79ste minuut voor een domme overtreding op het middenveld zijn tweede gele kaart kreeg, desondanks gingen de drie punten mee naar de hoofdstad. AS Roma gaat met 21 punten uit zeven duels fier aan kop. Inter staat vierde, met veertien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen