Advocaat lijkt te kunnen kiezen uit diverse landen

14 oktober 2013, 09:05   Bijgewerkt: 14 oktober 2013, 09:32

Mocht Dick Advocaat een nieuwe functie als bondscoach willen bekleden, dan lijkt de keuze groot. Zo kan de Haagse oefenmeester volgens buitenlandse media aan de slag in Denemarken, Polen of Ierland.

Het Deense BT Sport meldt dat Advocaat op zoek is naar een baan dichter bij huis, na onder andere Rusland en Zuid-Korea onder zijn hoede te hebben genomen. Denemarken zou hij als een ideale stap in zijn trainerscarrière zien. De krant benadrukt wel dat er nog geen contact is geweest tussen de trainer en de Deense voetbalbond DBU. Het contract van de huidige bondscoach Morten Olsen loopt af in juli 2014. Bovendien is het allerminst zeker dat de Denen zich kwalificeren voor het komende WK. De Denen moeten dan dinsdag winnen van Malta, en zijn bovendien afhankelijk van het resultaat van enkele andere duels in de poule.

Het Poolse Przeglad Sportowy meldt juist dat Advocaat de nieuwe keuzeheer van Polen kan worden. De ploeg kan zich niet meer plaatsen voor het WK in Brazilië en daarom zou de huidige bondscoach Waldemar Fornalik het veld moeten ruimen. Bovendien zou het salaris geen probleem vormen, omdat de Hagenaar financiëel gezien wel even vooruit kan na zijn lucratieve periode in Rusland.

Advocaat staat ook in de belangstelling van de Ieren. Diverse media meldden eerder al dat hij in beeld is om de vertrokken Giovanni Trappattoni op te volgen. Hij zou in dienst van de Ieren een salaris kunnen ontvangen van een half miljoen euro per jaar. Advocaat zou dit offer nog in beraad hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen